Marokkó 2010 : Prologus

Hát megint itt van „Marokkó-time”.


A tunéziai viszontagságok nem vették el a kedvünket, hogy ismét nekivágjunk Afrikának. Megoldottam a gumi-kérdést, tisztáztuk az autó eredetét, majd összekapaszkodunk a nejemmel és kicsapatunk Marokkóba.

Sikerült a térképen egy-két újabb kihívást találni mind a hegyekben, mind az óceán partján. Meglátjuk…

Az idei út kicsit rövidebb a „szokottnál”, de reméljük annál élmény-dúsabb lesz. Az idei úton megpróbáljuk csillagtúra szerűen becserkészni Marokkó egyes helyeit, természetesen szállodáról szállodára.  ( A húsz napot „csak” nyolc szállodával abszolváljuk) A fő cél most a pihenés és erőgyűjtés az őszre. A készülődés nem változik. Megjegyzem, számunkra ez az út egyik legélvezetesebb része. A check-list – amin mindenki jól szórakozott – ismét játszik, bár nem kellett mást csinálni, mint korrigálni a mennyiségeket.

További újdonság az idei útban, hogy kipróbáljuk, megőrülünk-e a hajón 48 órán keresztül, vagy van annyi pálinka, hogy kibírjuk. Hát ez is egy nagy kérdés, bár a tragédiák nem itt kezdődnek!
A hajóról jut eszembe: fellázadtunk a hajón kapható minősíthetetlen árú és minőségű kajával szemben és a tunéziai tapasztalatokat felhasználva visszük a rántottcsirkét. (Lelki füleimmel hallom amint atyai barátom (Láng) kérdezi: Már a lépcsőházban elkezditek enni?) Ez is egy újabb színfolt lesz az utazásban. Hát kiderül…

Béla változatlanul „boldog örömmel, önként, dalolva” bevállalta a beszámoló szerkesztését és közzétételét. (Ő sem mert Vikinek nemet mondani. Isten hozta a klubban…)

Szóval mindenki levelezésre fel, mert reméljük – pihenést színlelve – lesz időnk délutánonként levelezni. Nagyon jópofa a világ másik végéről megosztani az élményeket. Hát mindenki internetre fel, ismerősök és ismeretlenek leveleit várjuk. Talán még valakinek lesz kedve jövőre csatlakozni hozzánk.

Bízunk benne, hogy már a hajóról tudunk anyagot küldeni.

Az útiterv a következő:

hajó                                                                07.17 - 07.19


Tanger                                                           07.19
Casablanca                                                  07.20
Boumalne du Dades  (Atlas)                    07.21 - 23
Mhamid (Sivatag széle)                             07.24 - 26
Tata (Anti-Atlas)                                           07.27
Tafnidilt(Óceán-part)                                   07.28 - 29
Fort Bou Jerif (túl a plage Blanche-n)    07.30
Marrakech (Sajnos már hazafelé)            07.31- 08.01

hajó                                                                08.02 - 08.05

 

Kezdés VISSZA Kezdés