Dél-Amerika 2013

0.nap 2013. január 27. még Érd

Elindul a kaland.  Komoly az izgalom. Annyira, hogy én már 3/4 5-kor kukorékoltam. De a csendes irodai internetezés és vacogás közben (valamiért lezártuk a radiátort a szobánkban) hallom 5 óra után 5 perccel Apa zörög lent. Na nem csak nálam indult el az adrenalin.
Tegnap komoly logisztikával (lista pipálás) délelött a technikát rámoltuk a hátizsákokba. Úgy 6-6kg-ra sikeredett.

Elvégezve a legkomolyabb feladatot (különben nincs megörökítés), utolsó pénzköltésre szántuk magunkat. Reggel tegnap ráadásul kiderült, hogy szörnyű a helyzet, Apa, aki a barna árnyalataiban utazik a kalndtúrán, kevés barna és drapp zoknija van. A vásárlás során ezt a szörnyű helyzetet megoldottuk, zoknit vettünk. Persze az is reggel derült ki, hogy a gyógyszerei sem elegendőek, Ő még 65 napra nem készült sose, ez számára átláthatatlan mennyiség. Pedig emlékszem 10 évvel ezelött kikelt Magából, hogy hülye vállalkozóként miért nem jár neki annyi szabadság, mint egy rendes 50 éves alkalmazottnak. Na most erre is ráhúzunk.
A búcsú-rántotthús és némi alvás után nekiálltam a csomagolásnak. Két korláttal szembesültem, az egyik a böröndök belső térfogata, a másik a súlya. Az első bőrnöd simán ment. Azt hittem a másik is egy-kettőre megvan. Tévedtem. Az elsőből kihagytam egy csomó mindent. Így a második  a negyedik kisérlet után sem lett elég. Már izzadtam, hajolni nem tudtam, térgyre rogytam mellette és Apához fordultam segítségért. Ahogy szokta, megoldotta. Telefon Zitának. Kell-e a harmadik börönd nekik? Válasz igen. Van 6-7 kilónyi motyó. A szikla lehullt a mellemről, na ide mi is társulhatunk. Utolsó erőmmel megoldottam a második böröndöt. Minden bekerült a listából. Ami még sem, azt Santiágoba megvesszük.
Csomagok készek, már csak a hajvágás maradt hátra és az alvás. Ne ezt követte a hajnali kukorékolás.
Reggel óta a házat igyekszünk felkészíteni az útra. Vasalás, mosás (ne maradjon semmi rendezetlenül) áramtalanitás, stb. Készülés az útolsó itthoni reggelire. Apa vásárol, majd megérkezik. Na így fog kinézni, mint az egyik kalandor. (itt a hideg de Santiágóba a 30 fok)

Asztal megterítve, nagyon várjuk a társainkat.

S lőn, megjöttek. A csapat másik, a Felbújtók.

A pálinka (csak a garázs beállás után), örömködés és reggeli után már csak tündéri fuvarozó barátainkat várjuk. Szilárd és Andris (ez csak a Láng), feláldozva vasárnapjukat és 2 hónap múlva esti alvásukat, fuvaroznak minket  és megszámlálhatatlan mennyiségű csomagjainkat a reptérre.


Holnap itthoni idő szerint fél háromkor már Santiágó illatát élvezhetjük.

Honlapunk: www.gaop.hu
 
 

DUBAI - 2011

Izrael 2006 június