Dél-Amerika 2013

10. nap a csoda a szerencse és megnyugvás napja 02. 05.

 Az éjszakák és reggelek nagyon hidegek 10 fok van.
Ébredés kávé és némi reggeli után irány a parkban tovább.
Az út izgalmas a látvány leírhatatlan. A parkon át lehet hajtani, végre nem kellett hülye turistának ugyanazon úton kétszer menni. Nem tudom leírni az élményeket, ez egy olyan természeti csoda, hogy talán inkább a fényképek mondanak többet.

. .

A láva por………...................................................... A láva körbe fogta terület, ebből tó lett.

.

 A láva és a Pók…...........................................…… Ilyen a megkövesedett, de már élő láva…

Mint a Gyilkos tó, a vulkán és a reciproka.

Na ilyen az erdő ez a fa különleges, Arucaria fenyő, ha már felnőtt csak a e van egy ernyő alakú korona csücsül. Ilyet Zita fotózott (www.eszeleny.is-a-chef.com/blog). Egyébként, amit én nem írok, vagy fotózók, azt itt lehet megnézni.

.

Ez ilyen puha….. és fekete

.

És még vízesés is van..

És megint láva.

Hajnali 8 órától 1-ig jártuk a parkot, megérte.

Irány Villarica a tó vidék egyik központja.


Reggel végre lett térerőnk így kiderült, hozzák az autónkat.

Igyekeztünk a találkozási ponthoz, de kaptuk az információt, a szieszta után indulnak, majd 7 óra körül érnek el minket. Ezért nem siettünk, békésen az út mellet egy villás reggeli-ebédet készítettünk rántotta formájában.

Villaricába egy parkolóban hagytuk az utókat és elmentünk sétálni. Kaptam egy internet kártyát és fagyit. Az élet egyre gömbölyűbb. Jött a telefon, megérkezett az autó. Visszasétáltunk a parkolóba és elkezdődött az attrakció. A lakó rész cseréje sikerült, kaptunk mi is egy Navarrat. A szerelés közben felfedeztük, hogy a Dodge alatt egyre nagyobb olajfolt  alakult ki, a súlyos csepegéstől.  Kitapogattuk és megállapították a fiuk, ez bizony valamilyen hidraulika olaj. Jeleztük a szerelő uraknak. Ez annyira nem érdekelte őket, hogy egy kis vízzel feltöltötték és nekivágtak Santiágonak. Az átszerelés során annyira nem érdekelte őket a dolog, hogy úgy álltak be a másik lakódoboz alá, hogy az oldalát először, majd később a tetejét  meghúzták az oldalát és a tetejét összenyomták. Mi vigyáztunk rá, de miattuk egy roncs kerül vissza a telepre. Furcsák itt a szolgáltatások.

A lényeg Apa változatlanul szerencsés, mi egy folyó olajjal (fék? szervo?)  egy lépést sem mertünk volna menni. Mikor történik a malőr? Amikor az átadáshoz leparkoltunk. Mire elindultunk már elmúlt 7 óra. Úgy 25 km-re sikerült egy campingbe bejutnunk. Ez is csak azért, mert Zita véletlenül franciául szólalt meg. A tulajdonos 25 évet élt Párizsban, egymásba szerettek. Kaptunk két ágas bogas alacsony ágakkal borított helyet. Némi erdőirtás után leparkoltunk. Ja útközben kiderült, azért gondok vannak a kézi sebváltással, mint a tanulóvezetők, többször lefulladtunk, de már alakul.

Boldogok és főleg gőzeresztett hangulatba kerültünk. A medencében úsztunk egyet. Hő háztartás rendezve. A nálunk lévő maradékokból vacsoráztunk, de a déli rántotta miatt azért nem haltunk éhen. De volt Vodka (vigyázok rá, nem fogyjon ki) és a többszöri vodka narancstól mindenki fejre esett. Na nem a mennyiségtől, hanem a feszültség oldástól. Apa imbolygott, Pókról kiderült eszetlen jó a humora, ha egy kicsit elereszti magát. Belefáradtam a röhögésbe, így beszámoló írás helyett elvonultunk aludni.

Honlapunk: www.gaop.hu
 
 

DUBAI - 2011

Izrael 2006 június