Dél-Amerika 2013

31. nap ismét Dél Amerika szépségei 02. 26.

Reggeli indulás és tankolás után irány a végső cél El Bolson. Már nincs rohanás. Útba esik a nemzeti park Ez is egy Alerce. Ezek a nemzeti parkok a fákról vannak elnevezve. Ennek a chilei oldalát már megjártuk Puerto Montt és Hornopiren között.

Most egy új élmény társult a dologhoz. Meleg van, és ragyogóan süt a nap.
A parkba belépéskor már helyből megvettük a következőkre is a belépőjegyet. Már akárhány esik utunkba, fizetés nélkül bemehetünk. 

Találtunk egy nagyon szép tisztást. Reggel óta küzdök, hogy náthás leszek vagy nem. A napra ültem ki és a meleg és a ragyogóan sütött nap a legjobb gyógyszer a nátha ellen. (Az az éjszakai gyaloglás a hidegben nem volt jó). Nagyot reggeliztünk – vagy ebédeltünk - és irány tovább.

Hihetetlenül szép a környék. Tavak hátán tavak, amelyeket havas hegycsúcsok vesznek körül. Itt a hóhatár már magasabban, úgy 1800 méteren van. Az út le és fel, Apa küzdött a verdával. A nemzeti park után célba vettük Cholila nevű falut. A leírások szerint itt van az a kis faház, amiben Butch Casidy Argentínába való menekülése után tengette életét a haláláig. Kerestük, elmentünk mellette, de visszafelé felleltük. Lakattal zárt kapu fogadott, a házat csak messziről, az útról láttuk, de láttuk!

Elértük El Bolsont egy csodálatos úton.

Tankoláskor eldöntöttük, tovább megyünk San Carlos de Bariloche-ba. Az utolsó 120 km hihetetlen szépségű volt.

.

.

A város előtt egy tóparti campingben vertünk tanyát.

.

Reggel óta a fiúk egyfolytában a parilla (steak) után áhítoztak. A várostól a camping kb. 5 km-re volt, így mindenki este beült a mi verdánkba, és elszállítmányoztam a csapatot egy híres parillázóba. Fantasztikus marhákat ettük, sőt vissza is találtunk a campingbe. A két fiú ült hátul, mint kiderült a vacsora és némi vodka hatására el is aludtak az úton.

Ez egy jó nap volt.

Honlapunk: www.gaop.hu
 
 

DUBAI - 2011

Izrael 2006 június