Dél-Amerika 2013

35. nap a Rio Grande 03. 02.

A reggeli szokásos program után korán nekivágtunk napnak. Mi az argentin legendának számító Ruta 40-et favorizáljuk, miközben jókat derülünk azon,hogy a GPS vagy a térkép szerint nem a 40-en haladunk, de a kilométerköveken mindig a 40-es van kiírva. Hiába itt minden út a 40-re vezet.

A első szakasz végén találtunk egy miniatűr települést, ahol tankoltunk. (Barrancas). A tankolás közben kiszúrtam, hogy a kút mellett van egy Resto bár és ki van írva, hogy WiFi zóna.

Állam leesett, de mondom, kipróbáljuk. A dolog működött, a végtelen pampák közepén, a semmi közepén kávé, banos és WiFi. Na ez a Kánaán.

.

Egy óra internet és boldogan folytattuk utunkat.

.

Tudtuk, hogy úgy 150 km után földút következik. A hatalom nálam volt. Az aszfaltos szakasz vége előtt társaink megálltak, mi meg lassan mentünk tovább. Ez egy hihetetlen élménnyé vált. A folyó a hegyek között tört utat magának. Hol ránk borultak a hegyek, hol fennsíkká szélesedett. A hegyek színei a rétegekben a teljes színskálát hozták. Nem siettem, bámészkodtam. Ez már zsákban van. Apával a látvány kapcsán előjöttek a marokkói élmények. A természet, mindegy a föld melyik féltekén teszi a dolgát, a látvány azonos. Egy dologban különbözik, ez a méret. Itt minden nagy, tágas és ezért fényképezhetetlen számomra. Egy órányi út nagyon bevésődött az agyamba. Elértük az aszfaltot ismét, de a másik palotának híre hamva sem volt. Vártunk 20 percet, de nem jöttek. A rádió nem működött a hegyek miatt. Úgy döntöttünk elmegyünk még 30 km-et, a reggel megbeszélt első szakasz célállomásáig. Megálltunk és nagy megnyugvással láttuk 10 perc után, hogy befutnak Pókék, bajuk nincs. Hát erről a csodáról képek nem készültek. Én vezettem Apa meg tanított, a fotóra nem maradt kezünk és kedvünk.

Ez már a folyóvölgy utáni táj.

Este egy üdülőhelyen nagyon kellemes campinget fogtunk Mendoza előtt. Zita mindenféle falatokat készített vacsorára. Az egész napos kocsi után vodka és bor a feszültséget is oldotta. Már kabát nélkül lehetett este kinn ülni, amíg sütött nap. Ez pótolhatatlan.

Jót aludtunk.

Honlapunk: www.gaop.hu
 
 

DUBAI - 2011

Izrael 2006 június