Dél-Amerika 2013

54. Pihenés La Serenaban 03.21.

Nagyon jó helyet találtunk Apával. Kiváló megközelítés, az óceán zenéje és látványa, a cabanas kényelme most sokat jelent. Este a parkolóba való beállás  a kissé nagy autónkkal nem volt piskóta, de sikeres. Itt minden nagyon közel van. Este mellettünk 100 méterre egy kiváló étteremet fedeztünk fel,  igazi jó staeket tudtunk enni. Nagy fürdés, fejmosás és jó alvás után a reggeli  kávé a teraszon nagyon jól esett. Még elöző este telefonon beszéltünk Zitáékkal, akik mondták sikerült egy 200 fős campinget megnyittatni maguknak és tőlünk 20 km-re tanyát vertek és jól vannak. mondtuk, hogy másnap az obszervtóriumi látogtás kapcsán jöjjenek ide, biztonággal parkolhatnak, és ha akarnak hajnalban itt is tudnk aludni.

Délelőtt megkerestünk egy mosodát, hazáig már lesz tiszta motyónk.

Beültünk egy taxiba és Serena belvárosába bementünk. Megígértük Zitáénak felfedezük a  főteret, ahonnan másnap az Ő programjuk indul. Sétáltunk és bámészkodtunk. Érdekes felfedezéseket tettem. Hihetetlenül mások az arányok a megélhetésben, mint otthon. Itt enni, tankolni, cigarettázni kifejezetten drága. Ruha, cipő, konyhai felszerelések (minket ez mindig nagyon érdekel), kisebb műszaki tágyak meg hihetetlenül olcsók. Már Santiágóba is szendvics equivalensben nézve: másfél szendvics egy farmer, egy szendvics egy poló, egy szenvics egy doboz cigaretta, 3 szendvics egy kiló jó marhahús, 1 szendvics egy jó Tramontina kés.

Mindent megnéztünk, vásárolni azért nem vásároltunk, fontos a 23 kg-os súlyhatár hazafelé. Hazataxiztunk. A fiatalok telefonáltak, másnap 12-1 között jönnek.

Itt a parton állandóan szörföznek a srácok. Apával irigykedve nézzük, hogy nem fagynak meg a felhős 17-18 fokban? De őket még füti a koruk és a lelkesedésük.

Este visszatértünk az étterembe és ismét jót ettünk a Pisco sur után.

Ez most egy igazi pihenős nap volt.

Honlapunk: www.gaop.hu
 
 

DUBAI - 2011

Izrael 2006 június