Marokkó 2009 : 1. nap

2009.07.11 szombat

Hát eljött a nagy nap, indulunk.
A pénteken reggel a káosz, majd szombat reggel a rend, így nézett ki

. .

Természetesen némi malőr ért ismét és megint a hajóval kapcsolatban. Lehet, hogy Apa nem hiába utálja. Péntek délután 5 óra tájban jött egy SMS, - nesze neked multinacionális cégek – csupa olasz szóval és némi nemzetközileg ismert számmal. Nem értettük, de csomagolás lázában nem foglalkoztunk vele.

. .


Hajnalban arra ébredek, miről is szólt az az SMS? Elő a mobilt és a fordítógépet, hát nem kiderült, a hajó nem indul 11-én este, csak 12-én hajnali 2 óra 30 kor. Mit tegyünk, futás az irodába, internet, nem működik a társaság honlapja, de a menetrendet meg lehetett nézni, van hajó 11-én este 6-kor is.
Természetesen én besózva, mondok, induljunk, hátha elérjük és át „bookolhatjuk” a jegyet.
Indulás 5 óra 5 perckor, gyors csók a kutyáknak.Hál' Istennek eseménytelen km-ek itthon, a horvátoknál és a szlovénoknál. Itt egy gyors tankolás és már Olaszországban vagyunk. Egy capuccino után átveszem a hatalmat, és természetesen 10 perc múlva megkapom a jól megérdemelt dugót. Velence előtt minden tengerparti lehajtó előtt a sor megállt. Na nesze neked 6 órás hajó. Elérve Velencét az idő és forgalom megkönyörült rajtunk,  békés 135-ös  átlaggal 4 óra 5 perckor a genovai kikötőibe landoltunk. (11 óra alatt 1162 km mentünk).  Na és jött a fekete leves. Hajó van, a jegyet áttennék a GNV-esk, de hely az nincs.
Várakozás délután 4-től éjjel egyig. Van bevásárló központ, meg étterem, de minek.

.

Mivel beálltunk az utas parkolóba, nekem nem volt kedvem kimenni onnan, így ettünk, ittunk (Apa életmentő söre megvolt), majd aludtunk a kocsiba kora este 2 órát. (Na ilyet mióta közös fennállásunk van, nem volt, nem is lesz – talán...). Ébredés után kávé és beállunk a sorba a behajózáshoz. A várakozás alatt a technikák beállítását intézgettük, majd Apa teljesen meglepett. 2 év után megtudtam, hogy a Mitsu képernyőjén filmet lehet nézni. Hát ezzel ütöttük el az időt, éjjel fél egyig. Indul-a-mandula, beszálltunk.
Lassan 24 óra után jól esett a fürdés, a pálinka és az alvás. 
Már csak ma reggel derült ki, hogy a hajó tényleg elindult Genovából és megy, mert a Földközi tengeren Cannes magasságában ébredtünk.


Igyekezetünket és a világ változását bizonyítja, hogy a Földközi tengerről küldjük első bejelentkezésünket…

 

Prológus VISSZA Következő oldal

Péterfiak 2009.07.11 - 19:06
Már 14 órája úton vagytok és még sehol egy kis utibuli beszámoló? )

Aszódi (J&J) 2009.07.11 - 14:50
Bocsánat, csak most olvastam el a tegnapi búcsulevelet. Szóval az egyetlen 4-esed nyelvtanból volt ? Azért remélem, hogy a 2-esek között voltak 3-asok is.

Aszódi (J&J) 2009.07.11 - 14:47
Messze van Érd ? (Most már igen)
Jótanács: Kompon(állva) menetiránynak háttal dohányozni ! Kfar-Saban most 35 fok van, ezért holnapután elindulunk Alaskaba. Jó utat ! Augusztus 6.-án várjuk, Insallach,az éjszakai hívást.