Marokkó 2009 : 12. nap

2009.07.22. szerda

A kicsit zivataros éjszaka után, úgy döntöttünk kora reggel, hogy tovább megyünk Tata-ra.

Rájöttünk, hogy össze kell szednünk magunkat, rendezni a hőháztartásunkat.  Itt már 2006-ban jártunk, tudtuk, hogy számithatunk légkondira, sőt medencére is. Kora reggel a kávénk után összecsomagoltunk és egy benzinkút érintése után  JÓ UTON (az út mellett egy táblára kiírják, hogy „Bone route”)  230 km-re lévő Tata-ra indultunk el. A benzinkút most nem a tankolást szolgálta, hanem a szerelő akna lehetőségét. Az előző nap zajai miatt egyikünk sem volt nyugodt.
Beálltunk egy mosóba, Apa alámerült egy lámpa kíséretében az aknába, átnézte az autó hasát, és boldogan megállapította, azért a Mitsu tud autót csinálni. Kiderült, hogy egy acél lemez a teljes alvázat védi, az olyan eszetlenektől is, amilyenek mi vagyunk. Egy liter jéghideg naranccsal feltöltve elindultunk.

Nyugodt és haladós úton, ami sok-sok oázison vezetett át,  néhány dolgon elgondolkoztunk.


Ez egy kisváros – falu – főtere , ahol egy liter hideg naranccsal édesítettük meg a reggelt...

.

Már 3 évvel ezelőtt is megállapítottuk, hogy ez az ország szélsebesen fejlődik. Ez most még látványosabbá vált. Itt lenn délen, a régi kocka ablaktalan vályog-házakat elhagyják, mellette szép új, már európai szemmel is látványos házakat építenek. Mindenhol aszfalt út, elektromos hálózat, gyönyörű iskolák és természetesen focipályák. Szerintünk, Marokkó előbb jut Európába, mint mi.

Ez egy járás kapuja...

.
ilyen cifra kapu már csak a városnak jár...

A múlt:
és a jelen

A tegnapi nap után nagy hálával beszéltünk mindenkiről, aki segített erre az útra felkészülni. Janó és Csikós az autónkat tette megbízhatóbbá, Szabó Pisti olyan kamera tartót készített, amivel még a rázós úton is élvezhető filmeket készithetünk.  Kristóf és Zitus track-i és útmutatásai már megint szebbé teszik a kalandot. Köszönjük.

.

és a GPS-eim...

Megérkeztünk Tatára, gyors város nézés – amúgy  autóval Lángosan – után a szálloda valóban kifogástalan volt. Medence, légkondi, talán már aludni is fogunk. Mi több érkezéskor kiderítettük enni is adnak. Lehet, hogy mától vége a fogyókúrának.

Azért nem hazudtoljuk meg önmagunkat, délután a közel 50 fokos melegben eleredt az eső. Mi mindig hozunk esőt Marokkóba.

A város nézés arról is szólt, hogy megtaláljuk a cyber cafe-t. Megleltük.

Holnap elindulunk az egyik kedvenc helyunkre, a homoksivatagba M'hamidba. Nincs pontos információnk a net lehetőségéről, ezért ha nem jelentkezünk 3 napig, még bajunk nincs.

Előző oldal VISSZA Következő oldal
Szilvibaba 2009.07.22 - 23:35
Én mindig tisztelem mások eszementségét,de ez a 11.nap!!!És utána a jutalom 1 liter narancslé? Azt hiszem túlzásokba estetek kedves őrült barátaim.Koppány kézcsókját küldi jólfésült Őnagyságának,Andriskának meg csak annyit/kis félmosollyal a bajusz alól/- "Tudtam,hogy a lapátra még szükség lesz" Egyébként sátrat bármikor,utánvéttel is.Na tschóközön én hőseim!

Apé 2009.07.22 - 23:03
Kalandorok! Nem tudom hallottátok-e már azt a viccet, hogy két gésa megy a sivatagban...? Soha nem volt aktuálisabb! )

GaOp 2009.07.22 - 21:11
Na most jon a jo, ket nap egyutt. Sokkal tob kepet nem tudok kuldeni, mert eleg szar a net, de legalabb van es ez jo. A kivancsiak az osszes fenykepet es videot eredetiben otthon megnezheti egye fene kap melle egy kis kajat is
Hazaerkezesunk utan a beszamolot kipotoljuk a tobbi keppel es videoval.
Most hat napig "homokozunk", ha nem jelentkezunk Ildiek adnak hirt rolunk.
Bela szinte minden nap megkapja teve adagjat. Csok mindenkinek

Eszelenyek 2009.07.22 - 13:00
Nagyon jó olvasni, hogy végre nyakig a homokban kalandoztok! Az tisztán kiderül, hogy az út a cél! További sok fínom meleg homokot és tevékben gazdag sivatagot!

OM 2009.07.22 - 08:34
Azért mint látható/hallható van még hova fejlödni. Következő lépés laptopi a tevén, utána webkamera minden lépésről élőben. Tehát tervezhettek még további visszatéréseket. haha

Döme 2009.07.22 - 07:01
Hali! Azt hiszem én is függő lettem, veletek kezdem a napot. Az 50 fok nem semmi, mi itthon a 35-ben is már a halálunkon vagyunk. További szép homokos és sziklás, aszfalt nélküli napokat.

J&J 2009.07.22 - 00:34
A világ jópofa. A Csendes Óceánon, Alaska fjordjaiban hajózva, a kajütünk teraszán olvasom beszámolóitokat és írok Nektek, akik az Atlanti óceán partján off roadoztok. Itt is gyönyörű. Glecserek, bálnák, fókák, delfinek. Kurva sok kaja és pia. Örülünk, hogy jól vagytok, és további jó utat. J&J&A&S