Tunézia 2010 : Prologus

Tavaly megígértük, hogy visszatérünk Afrikába. Hát ezt be is váltjuk, igaz nem godoltam hogy ide és most.
Az előzmények:
Gyanútlanul készültem a marokkói útra és elmentem venni egy gps-es térképet. Csörög a telefon. Nejem megrángatta az elktronikus pórázt. A lényeg: utasít, hogy vegyek egy tunéziai térképet is, mert most kapta meg Zita levelét, hogy március közepén indul egy offroad-os csapat Tunéziába és még van két kocsinyi hely.


Feltette a költői kérdést: Menjünk? Naná!!!

Majd a kocsiban elkezdtem végiggondolni a dolgot. Nem jöttek meg a felnik az autóra, nincs gumi. A két hónapra tervezett felkészítésre van két hetem. De akkor is megyünk.

Összejöttünk Zitával, Pókkal, hogy egyeztessük az utitervet. Hirtelen felindulásból megrendeltük a kompjegyeket és a szállást a neten, fizetés bankkártyával.
Na hát több se kellett a Raiffeisen banknak, menten letiltotta Viki kártyáját. Természetesen értesíteni erről is elfelejtett. Szerencse, hogy észrevettük.
Na, Viki berágott és indulás előtt hat nappal bankot váltottunk, kártyát csináltattunk, átutalgattuk a pénzünket.

A VORC (Veszprémi Off-road Club) szervezi a dolgot nagy alapossággal. Arról nem tehetnek, hogy nekünk a sátor már nem annyira játszik, de hát ők is megöregszenek egyszer…
Megkaptuk az utitervet és nekiestünk a net-nek és csodák csodája: Szállások lefoglalva.
Hogy rövid legyek, mára (03.10-re) meglettek a gumik, a kocsi rajtra kész.
Majd ma délután elkezdtek csöngeni a telefonok: Látjátok milyen idő van Horvátországban, Olaszországban? Egy méteres hó, hófúvás, stb. 
Ez nem szegte kedvünket és úgy döntöttünk, hogy egy nappal korábban indulunk és legalább 500 km-t holnap megteszünk, annyival is közelebb leszünk Csöcsivecsi-hez (tisztes nevén: Civitavecchia) ahonnan megy a komp pénteken 20 órakor.
Szóval ennyi rumli után bízom benne, hogy nagyon jól fog sikerülni az út. Igyekszünk – ahonnan csak lehet – képes beszámolót küldeni.
Remélem idén is jól fog szórakozni mindenki a GaOp falon és a beszámolókon. (Hála Bélának, aki már megint megcsípte a lehetőséget, hogy a távolból feltegye beszámolóinkat és gondozza a honlapot. Mi lenne velünk nélküle?)

Kezdés VISSZA Kezdés