Marokkó 2009 : 19. nap

2009.07.29. szerda

Elbúcsúztunk a sivatagtól és reggel nekivágtunk az Atlasznak...

Előző este – a homokozásomat követő histeria után ugyan kicsit szárnyaszegetten – kinéztünk néhány off-road-nak tűnő utat, de mint kiderült Marokkó nem arról szó, hogy a hülye turisták kedvükre csatangoljanak a porban, és felaszfaltozták az egészet. Pontosabban az eredeti piste mellett 50 méterre csináltak egy aszfalt utat.

. . .

A táj egyébként gyönyörű és izgalmas. A dolog tanulsága, hogy ahova elmegy az aszfalt, ott megindul az építkezés és hihetetlen mennyiségű új, modern ház épül. Már eltűnik a vályogból készült fal – bár mint mondják ragyogó hőszigetelő – megjelenik a tégla és a cserép, a házakba beépítik a fényvisszaverő üveges termopan ablakokat, az árnyékolást redőnnyel oldják meg. Szemmel láthatóan van pénz.

.
. . . . . . . . . .. . . . . . .. . . . . . . . . . . . . . . . .. . .. . . . .Ez már Tinerhir város-kapuja

Kényszerű rövid autós városnézés után megtaláltuk a szállodánkat (Kenzi) ami gyönyörű, nagy és személytelen. Európai.

A délutáni szieszta után felderítjük mi maradt még eredeti Marokkóban.

Előző oldal VISSZA Következő oldal

Figyu! Ilyet nem láttatok? A zAszódi szerint ez a teve! (De lehet, hogy jegesmedve? Ők most az elől szaladnak éppen, s ijedtükben összekeverték)

Szilvibaba 2009.07.29 - 23:24
Jól van drágáim,épp ideje hogy induljatok hazafelé.A barátnőmről kiderül,hogy hisztis/?/ és láss csodát rosszul tűri a meleget.Hányadik nap ez együtt összezárva egy istennel?!Aki G.
Ha a hamutartóval gond lenne egy pöcc erejéig tudok kölcsönözni.

Ankó a Péterfiéktől 2009.07.29 - 21:34
Így igaz! A Hollán pillanatnyi állapota vetekszik a Draa folyó völgyével. Ma vágtam át magam rajta. Ha siettek, még eléritek ezt a kalandot is!

GaOp 2009.07.29 - 20:21
Ugy tunik, hogy a puccos szallodakban nincs net. Ha kozelebe kerulunk, jelentkezunk

Sándor 2009.07.29 - 18:01
Béla, ne kérj lámát, mert irtózatosan nagyokat bír köpködni! Várjuk haza nagyon a J&J, valamint a GaOp csapatot is innen az off road Hollán Elemér utcából (kicsit rosszabb csak itthon közlekedni, mint a művelt (dél)keleten. És még egy nyomorult dromedárunk sincs.)

eszeleny team 2009.07.29 - 16:02
Sziasztok! Most jutottam csak hozzá a naplóhoz. Én csak azt sajnálom, hogy nem hallhatom on-line András válogatott jelzőit,mikor ásogat...Rettentően élvezzük, mikor a papirforma mögött felbukkan a valóság,és nagy humorral elfogadjátok Marokkónak ezt az arcát is. Nagyon szeretjük,amikor veszitek a lapot és csak azért is csináljátok és szeretitek, ahogy van. Ezt csak igy lehet. Millió ölelés:Zitus

J&J 2009.07.29 - 15:07
Drága GaOp, Örömmel olvassuk az izgis és jó híreket, de a rosszat is ...., hogy már hazafelé.... Mi legyen a vacsora ?

J&J 2009.07.29 - 15:04
Én a vikunyára szavazok. Béla, reménykedjünk, hogy Gaopék elautóznak egyszer Dél-Amerikába.

J&J (Israelből jelentkezve) 2009.07.29 - 15:01
WIKIPÉDIA-ból ollózva:
A teve a következő két párosujjú patás fajra utal a Camelus nemen belül: a dromedárra vagy egypúpú tevére (Camelus dromedarius) és a kétpúpú tevére vagy ázsiai tevére (Camelus bactrianus). Az előbbi Észak-Afrika, Nyugat-Ázsia, India, és Ausztrália száraz és sivatagos területein él, az utóbbi pedig Közép-Ázsiában. A tevék a tevefélék családjába tartoznak, tehát ahová dél-amerikai rokonaik: a láma, az alpaka, a guanakó és a vikunya.

GaOp 2009.07.29 - 08:15
Hát kedveseim, a mai nap szomorú szívvel búcsút veszünk a sivatagtól és úgy tűnik az off-road-tól is. Bemegyünk az Atlaszon keresztül a városok forgatagába. És ez nem rosszabb vagy jobb, csak más. Kíváncsian várjuk, mit fejlődtek/változtak a városok három év alatt. Csók mindenkinek! Jelentkezünk