Marokkó 2010 - 2010.07.23

7. nap: A Pihenés és a lógás napja

A tegnapi élmények után mára egy rövid csavargást terveztünk. Este eldöntöttük, hogy a Rózsák völgyét fedezzük fel. Tegnap láttuk a táblát a leágazásra és a GPS-en talán egy piste-t is sejtettünk.
Na ez a két dolog vezetett arra a döntésre irány a Rózsák völgye.
A reggeli után már kerülő nélkül azonnal elértük az emlékeink szerinti utat, melyről a leagázásra emlékeztünk. Kerestük lázasan, a GPS szerint elmentük mellette, de út, tábla nem volt sehol.
Nem adtuk könnyen, visszafordultunk. Visszafelé sem találtuk. Még mindig nem adtuk fel.
További keresésbe fogtunk. Az út mentén minden szálloda, étterem nevében szerepelt a Rózsa, de út a völgybe nem. Nem ragozom, nyolcvan km-t ide oda kódorogtunk, piste sehol. Már az is felmerült bennünk, hogy igazából az a szakasz a Rózsák Völgye amit úgy háromszor-négyszer végig furikáztuk. Déli egy órakor feladtuk, visszamentünk a szállodába. Engem annyira bosszantott, hogy nem találtuk meg egy nap múlva a táblát, mérgemben azonnal lefeküdtem aludni. Apa elment fürdőzni, majd szintén alvásba menekült. A dologhoz hozzátartozik, hogy mióta eljöttünk otthonról, igazi délutáni alvásra nem jutott időnk (a hajót leszámítva).
Délután igyekeztem bepótolni a folyadékvesztésemet, nekiálltam narancsokat inni. Muszáj volt, mert a napi öt engedélyezett juicem hibádzott volna.
Ez a mai nap egy igazi pihenés és lazítás volt, erő gyűjtés a sivatagra.
A szállodán közben tele lett. Kiderült az emberek úgy nyaralnak, mint ma mi. Nem értem, miért utaznak ilyen sokat, azért, hogy egy medence mellett szenvedjenek, a meleg elől behúzodnak az árnyékba olvasni. Ezt otthon is megtehetnék. De ezen kívül még sok minden van amit nem értek.
Itt az Atlaszban nagyon érdekes a klíma. Minden nap délutánra beborul, dörög, feltámad a szél esik 3 csepp eső, majd hirtelen eláll a szél és megint süt a nap. Olyan sok hűhó semmiért.
Békés csomagolás (nagy bőröndből hátizsák feltöltése 5 napra) után a vacsora következett. Reggel indulunk a sivatagba. Ma a sikertelen kísérletkor a hatalom nálam volt Apa navigált és fotózott. Utóbbit elbitangolta, egyetlen fényképet nem készített, sőt gépet sem vett elő. Lassan már nekem kell mindent tennem?! A lustasága odáig fajult, hogy csak a számítógéppel volt hajlandó készíteni 1-2 borszasztó fotót.
Ilyeneket:A fejdísz nem a fején, hanem a hátamögött van, még nem érdemelte ki a koronát.


Előző VISSZA Következő