Dél-Amerika 2013

19. nap a gumi jegyében 02. 14.

Az esti defekt és a döntés a gumivásárlásról meghatározta a napot. Természetesen Pókék napját is. Soha nem akarunk problémát okozni, de eddig csak nekünk adódtak bajaink. Drágán állnak mögöttünk és mindenben segítenek. Zita az egyre biztosabb spanyol nyelvtudásával (szinte ragadnak rá a szavak, kifejezések) mindenhol eligazodik és felfedezi a lehetetlent is. Remélem nem fognak megunni minket az állandó zűrök miatt. Mi nem akarjuk, de ez van.

Reggel a campingből nekiindultunk az utolsó chilei városnak Chile Chiconak, állítólag itt mindent megoldhatunk. Este a zuhanyozóban még általános áramtalanitást is végeztem, mivel összekevertem a világítás és a főkapcsoló gombját. De Apa hamar felfedezte, és mindenkinek visszaadta az áramot.

Nem számítottam arra, hogy a táj újabb meglepetésekkel szolgál A tó déli partján földúton érhettük el a várost és ismételten lenyűgöző látványokban volt részünk. Összesen 120 km volt az út és egy hétre való látványban volt részünk.

Természetesen nálam volt a hatalom és nem tartottam Pók által diktál iramot, bámészkodni is akartam. Megérte. Ennek eredményeként a városba a szieszta idejébe értünk be. A boltok és a kávézok már zártak. Zita érdeklődött a „nyelv”-ektől és találtunk egy gumi szerelőt. Meglátta a defektes gumit és nem tört ki a lelkesedése. Közölte, ha akarjuk megreparálja. Kérdeztük lehet-e valahol abroncsot venni. Közölték háromnegyed kettőkor, hogy igen négy órakor vele szembe. Kupaktanács. Megvárjuk a 4 órát és veszünk. Pók felhívta a bérbeadónkat, Ruthot és tájékoztatta a körülményekről. A hölgy helyeselt, kérdés, mikor ennek az árát a végén leverjük rajtuk, akkor is helyeselni fog? Nem hiszem, de Ő még nem ismer minket, ez pénzébe fog kerülni. Elmentünk internetezni, végre találtunk. Küldtem egy csomó beszámolót, és négykor András és Zita megvette a gumikat.
Ízelítő arról, miért döntöttünk így:

.

Természetesen Zita még összehasonlító felvételt is készített a régi és az új gumi között.

Az autón volt egy 205/70 gumi, mi meg vettünk egy 215/70 MT gumit. Nagyon király lett az autó. A gumiszerelő bácsi halatlanul kedves, és gyors volt. A műhelyéből még a vizeinket is feltölthettük. Az attrakció egy bő óra alatt lezajlott, és a határon már 6 órára átléptünk. A chilei és az argentin határ és vámvizsgálat is gyorsan ment, leszámítva, hogy Pók régi útlevél száma volt a kocsi átléptetési engedélybe. Ez egy kis izgalmat okozott, de a határőr a jogosítvány számának azonossága miatt elnézte ezt az „apró” hibát, beléphettünk Argentínába.

A cél Perito Moreno város volt a határtól 60 km-re. Ez más világ, nem csak más ország. Itt már a latin vér dominál. Türelmetlenebbek, de láthatóan jobban élnek. A települések rendezettek, európaibbak, mint Chile, igaz agreszivebbek is, de azért kedvesek. Találtunk Campinget a város központjában és talp sarok elvonultunk vacsorázni.

.

Már nagyon vágytam az igazi argentin steakre. Na ez az volt. Jóllakva, oldódott feszültséggel, ezért fáradtan nagyot aludtunk

Honlapunk: www.gaop.hu
 
 

DUBAI - 2011

Izrael 2006 június