DUBAI - 2011

Prologus

Hát ismét kalandozunk. A nyári albániai túránk csodálatos, de nagyon rövid volt. Ez az év azért különleges. Apa 60 éves lesz decemberbe. Nagyon jól tartja magát, alig néz ki majdnem 60-nak. Ez nagy dolog, meg kell ünnepelni. Számunkra az utazás a maradandó emlék. Az ünnepelt szavaival, ami a szürke állományban rögzült, azt nem lehet elvesziteni, összetörni, eladni.
Az elmult, közel 10 év azt igazolta, mi a sivatagban vagyunk boldogok. Télen hol lehet, meleg homok sivatagot talalni? Hát Dubaiban. Október közepén egy vasárnap este egymásra néztünk, eldöntöttük, születésnap Dubaiban lesz. Szokásunkhoz hiven másnap délelőtt az internet segítségével megterveztük az utat. Szállodákat, repülőjegyet, auto bérlet, térképeket, fotókat, híreket és minden fellelhető információt megkerestünk. Hosszú másfél nap alatt összeállt a program. A következő reggel rádöbbentem, elfelejtettem megnézni a dubai időjárást. Az információk birtokában az indulás időpontját azzonnal módosítottam.
Indulás novemberben, január helyett. Hogy néz ki, ha a sivatagban esik az eső? Gyors egyeztetés Apával.  Indulás november 20-án. Első lépés a repülőjegy. Izibe lefoglaltuk. Természetesen a visszaútat rosszul. Másnap reggel rádöbbentem, az utolsó éjszakán a szállodában alszunk, de a repülőjegy szerint már szállunk hazafelé. Lázas telefon után plusz költség nélkül áttettük a jegyet, egy teljes napot adtunk magunknak.
A nagyon rövid 1 hét nagyobb részét persze mi nem a turista paradicsomban, Dubaiban töltjük, hanem Abu Dhabiba a világ egyik legnagyobb homok sivatagja szélén Liwaban.  Kiprobáljuk, milyen bérelt autóval meghódítani a sivatagot.
 A hét utolsó 2 napján azért belekostolunk Dubai  turista forgatagába. A világ egyik felkapott túrista célpontját olyan GaOp módon igyekszünk becserkészni. Az országnak nem csak a gazdagság, de a mindenhol elérhető internet is jellemzője. Reszkessenek az érdeklődők. Első jelentkezésünk november 21.-én várható. Visszük a fényképezőgépet, kamerát, tabletet és mindent ami a kommunikációt szolgálja.

1. nap

2. nap

3. nap

4. nap

5. nap

6. nap

EPILÓGUS

Honlapunk: www.gaop.hu
 
 

Izrael 2006 június