Dél-Amerika 2013

25. nap: Átkelés a Magellan szoroson.

Reggeli induláskor egy kis malőr történt. Tolatáskor felakadtam a camping villanyvezetékére. Erről csak úgy tudtunk lejönni, hogy Apa a hátsó létráról igyekezett kiakasztani a madzagot és azon állva irányított, előre vagy hátra menjek. Sikerült. Irány Punta Arenas kikötője. Ott kiderült, van hely a délutáni kompra Porvenírbe, minden előzetes híreszteléssel szemben. A hajó délután 3 kor indul. Döntöttünk, belváros, internetes kávézó. Találtunk egy tündéri kávézót internettel és delejjel együtt.  A kávék és a forró csokoládék mellett kiélveztük kütyű mániánkat. Zita skyp-olt vagy 3 órán keresztül. Beszámolót készítettem és még a Tesómmal is tudtam néhány szót váltani. A kikötőbe 2 órára kellett kiérnünk. Előtte tankolás és gáz beszerzés. Ez fontos, mert a palotába a hűtő a kávéfőzés és a fűtés gázzal megy.

A hajó pontosan 3 órakor elindult. Kevesen mondhatják el magukról, hogy átkeltek a Magellan szoroson. Már lassan nem lesz olyan klub, ha bemegyünk, az asztalra ne tehessük  a lábunkat. Már megvan a Carretera Austral a Magellan szoros és még nincs vége.
Békés két és félóra hajózás után, félhatkor kikötöttünk Porvenírbe. Megbeszéltük, amíg látok, nyomjuk a kilométereket. Sikerült a határig elérni (San Sebastian). A chilei oldalon egy út menti kockásabroszos, kisvendéglőnél megálltunk Sikerült a parkolóban aludnunk. Előtte azért benyomtunk söröket a vendéglőben. Zita, Apa hathatós segítségével (főzéskor Ő a botmixer, mindent apróra vág) vacsorát készített. Hideg és nehéz körülmények miatt egy kicsit többet ittunk, korai takarodó lett.

Ui: ez a nap a képi dokumentációt nem igényelte, fénykép nincs.

Szerk.: J&J küldött a GaOp helyett Magellán szobráról képet. Mondván, ha ló nincs a szamár, vagy vikunya, vagy egy szép szemű láma is megteszi. (Láma szeme, láma szeme sötétkék... )

. .

Honlapunk: www.gaop.hu
 
 

DUBAI - 2011

Izrael 2006 június